torsdag 31 juli 2008

Svarta väggar

Foto: IKEA Family
Foto: Desire to Inspire
Foto: Marie Claire Maison
Foto: Apartment Therapy
Foto: Apartment Therapy
Den sista dagen i juli firar vi med en dos svärta. Många känner en viss skepcis mot svarta väggar till följd av deras rykte som ljusslukare. Själv älskar jag ljusa väggar men drömmer i smyg om en svart vägg i en sekelskiftslägenhet med höga vita golvlister, stuckatur och ett ljusinsläpp som gränsar till obscenitet. Just där, i min imaginära lägenhet, vore en svart vägg alldeles magisk!

onsdag 30 juli 2008

Soffor söta som godis

Samtliga foton: Urban Outfitters
Jag blev lite förälskad i dessa soffor från Urban Outfitters igår. Och liksom förälskade alltid vill göra, måste jag naturligtvis visa upp dem för världen. Tre riktiga små soffpraliner får ni njuta av idag. Till och med namnen är söta; Antoinette Fainting Sofa, Mid-Century Sofa och Trick My Sofa heter de små raringarna. Vilken tycker du är finast? Vilka kriterier måste en soffa uppfylla i ditt hem?

måndag 28 juli 2008

Grönt som gräs

Foto: Desire to Inspire
Foto: A cup of Jo
Foto: Boråstapeter
Mer färg åt folket! Dagens färg är grön. Grön som gräs: En sommarlyx som både doftar himmelskt och känns mjuk under fötterna. Kanske är det därför gräsgrönt också ger glada associationer när den befinner sig på väggen. Vilken grön nyans tycker du är vackrast?

fredag 25 juli 2008

Dagens uppgift

Foto: Stellan Herner/Skarp Agent via Desire to Inspire
Foto: Barbara Klein Hans
Foto: One Good Bumblebee
Foto: Peter Russman via Desire to Inspire
Foto: Matte Stephens via Design*Sponge
Skapa ett stilleben. En harmonisk enhet kan baseras på färgskala såväl som väsenslika ting samlade i en grupp. En vacker tavla eller spegel utgör en trevlig fond för din installation. Glasvaser, fröställningar, tavlor eller ljusstakar: Allt blir intressantare i grupp. Se det som en egen ö i rummet. Varje hem borde ha minst ett stilleben, helst fler.

lördag 19 juli 2008

Graffiti

Foto: Design for Mankind
Foto: Re-surface, Design*Sponge
Idag lutar vi oss tillbaka ett ögonblick och kontemplerar över om en skvätt graffiti kan lämpa sig för inomhusbruk. Egentligen är det ju en variant av fenomenet väggord, vilket exponerats flitigt här på Ellmania. Vad tycker du, är graffiti konst eller bara konstigt? Skulle du välkomna det på någon av dina väggar?

tisdag 15 juli 2008

Trappor

Foto: Desire to Inspire
Foto: House to Home
Foto: Desire to Inspire
Foto: Livingetc
Foto: Apartment Therapy
Foto: Desire to Inspire

söndag 13 juli 2008

Duka som om det inte fanns någon morgondag

Foto: Colin Cook, Cook Studio
Foto: Desire to Inspire
Foto: House of Bliss
Foto: Tine K
Foto: Åhlens
Duka fint till dig idag. Duka med servetter, blommor, kvistar, vackert porslin och glammiga glas. Duka som om det inte fanns någon morgondag!

fredag 11 juli 2008

Frukost med Harry

Foto: Montmartre's Sketchbook
Jag och Harry Bertoia borde verkligen bekanta oss närmare med varandra. Över frukost kanske? Eller också kan han bara flytta in hos mig. Eller nja, hans formidabla Side Chair tänker jag förstås i första hand på. I vitt.

torsdag 10 juli 2008

Röda detaljer

Foto: Desire to Inspire
Foto: Design*Sponge
Foto: Sköna hem
Foto: Livingetc
Plötsligt händer det. Helt utan förvarning har en ny färgvärld öppnat sig: Rött, vilken fantastisk färg! En röd detalj är precis vad mitt hem behöver. Men vad? Fortsättning följer...

söndag 6 juli 2008

Fjärilskärlek

Foto: Designista
Delight är en fascinerande lampa formgiven av Nahoko Koyama. Tillverkad i filt med utskurna fjärilssiluetter och söt som en knapp. Finns att köpa för 990 SEK på Designista.