tisdag 30 september 2008

Cykelkärlek

Foto: The Selby
Foto: Boråstapeter
Foto: Desire to Inspire
Att förvara cykeln inomhus är en god idé ur stöldsynpunkt. Råkar du vara begåvad med en ovanligt vacker trotjänare kan den dessutom bli ett trevligt och ganska oväntat inslag i inredningen. Själv lät jag min buteljgröna vän sova över varje natt de första månaderna, tills sambon en dag fick nog och informerade mig om att huset faktiskt har ett cykelrum för ändamålet. Vad tycker ni, mina kära läsare? Kan ni tänka er att förvara cykeln i hemmet?

måndag 29 september 2008

"Jag tar hand om disken älskling"

Foto: Desire to Inspire
Med en så inbjudande utsikt vid diskbänken skulle jag utan tvekan vara mer motiverad att diska. Att ha ett fönster över sin diskho borde vara en mänsklig rättighet!

fredag 26 september 2008

Färgglada samlingar

Foto: Brian Lichtenberg via The Selby
Foto: Sköna hem
Foto: Benita Larsson via Cookie Magazine
Dagens tema är samlingar med färgglädje. Visst ser det härligt ut: Plötsligt får jag en enorm lust att samla på små plåtbilar i alla regnbågens färger. Hur går det med samlandet, kära läsare? Vilken sorts prylar kan ni inte få för många av? Själv har jag en förkärlek för gamla gamla te- och kakburkar. Och klänningar...

onsdag 24 september 2008

Titta upp

Foto: Elle Interiör & Nordsjö
På senare tid har de synts allt oftare; mönster och dekorationer i taket. Att våga låta väggschablonen sträcka sig upp i taket ger en lekfull och intressant effekt. Det underbara trädmönstret på fotot är ett lysande exempel på detta. Otroligt inspirerande!

tisdag 23 september 2008

Förvaring

Foto: Bolig
Foto: Liivian Talossa
Foto: Martha Stewart via Poppytalk
Foto: Potterybarn via Poppytalk
Dagens inspirationskavalkad är på temat förvaring. För ytterligare inspiration till ett välorganiserat hem, hälsa på hos Chez Larsson. En kreativ och handlingskraftig tisdag önskar jag er.

söndag 21 september 2008

Suzy Hoodless

Foto: Decor8
Denna humörhöjare till tapet kommer från Suzy Hoodless och heter Foxglove. Den tillhör hennes tapetkollektion Hothouse för Osborne & Little. Visst är den fin som tavla också? Gör en egen tavla genom att fästa tyg eller tapet över en ram. På IKEA hittar du spännramen TYGLÖSA för 39 kr.

onsdag 17 september 2008

Fågelburar

Foto: Apartment Therapy
Foto: Livingetc via Purple Area

söndag 14 september 2008

Öppna vägghyllor

Foto: Anastassios Mentis via Apartment Therapy
Foto: Apartment Therapy
Foto: Emmas designblogg
Foto: The Style Files
Detta är en växande förälskelse från min sida. Nej, det är faktiskt kärlek! Öppna vägghyllor sparar golvyta, är luftiga och inbjuder till dekorationer med böcker, tavlor och annat vackert. Jag vill byta ut mina vita golvhyllor mot vägghyllor nu, genast!

Norm 03

Foto: Vit design
Just nu kan du vinna ett exemplar av den underbara lampan Norm 03 här. Tävlingen pågår till och med den 19/9 kl 00:00. Lycka till!

onsdag 10 september 2008

Låt kläderna synas

Foto: Emmas designblogg
Foto: Desire to Inspire
Foto: Tine K
Foto: Family Living
Dags för ännu ett favorittema och och tillika dagens inredningsuppgift: Häng något av dina älsklingsplagg synligt. Själv har jag en förkärlek för att låta mina klänningar hänga framme. Sjalar fungerar såklart alldeles strålande också!

söndag 7 september 2008

Eames flyttar in

Foto: Sköna hem via The Style Files
Vilken lycka! Fyra DSW är nu på väg hem till mig efter en extremt lång väntan. Fantastiskt.

Byråer

Foto: Sofie Andersson
Foto: Rice
Foto: Ann Lindberg via Desire to Inspire
Foto: Apartment Therapy
Idag är det dags att hylla inredningens svar på Greta Garbo: Byrån är en trevlig möbel som som är lite hemlighetsfull med sitt innehåll: Få skulle känna sig bekväma med att öppna andra människors byrålådor. En hylla däremot, avslöjar glatt allt. En byrå trivs lika bra i sovrummet som i hallen eller i vardagsrummet. Den slukar lika gärna kläder som cd-skivor, böcker och teknikprylar. Idag sänder vi därför en vänlig och tacksam tanke vår trotjänare byrån. Varför inte, dagen till ära, skämma bort den lite med ett snyggt stilleben?

tisdag 2 september 2008

Blandade stolar

Foto: Desire to Inspire
Foto: Bolig
Foto: Emmas designblogg
Foto: Interior Devine
Foto: Jac de Villiers via Automatism
Idag är det dags för ett riktigt favorittema här på Ellmania: Att blanda stolar är kreativt, intressant och roligt tycker jag. Vilken lycka det vore att, utan att ägna en tanke åt budget, få välja ut en handfull stolar och låta dem umgås med varandra!