tisdag 29 april 2008

Blandade stolar

Foto: Apartment Therapy
Foto: Johanna Henderson via Purple Area
Foto: Apartment Therapy

måndag 28 april 2008

Svärmor och Familjen

Samtliga foton: Lisa Bengtsson
Det är inte några direkt pinfärska nyheter som levereras idag: De charmiga tapeterna Familjen och Svärmor har exponerats flitigt i inredningsmagasin de senaste månaderna. Upphovskvinnan själv, Lisa Bengtsson, är en grafisk formgivare med en intressant portfolio. Besök henne här för att se mer.

Lila detaljer

Foto: Decor8
Foto: Desire to Inspire
Foto: House to Home

söndag 27 april 2008

Arbetsbord

Foto: Livingetc
Foto: Apartment Therapy
Foto: House to Home
Foto: Country Living via Decor8
Foto: Desire to Inspire

torsdag 24 april 2008

Mer fjärilar

Foto:Domino
Nu har de stormat köket också. Så trevligt.

onsdag 23 april 2008

En utflykt till London...

Samtliga foton: Emma Cassi via Design*Sponge
... bjuds det på idag. Destinationen är smyckeformgivaren och inredaren Emma Cassis härligt luftiga London-hem. Fler bilder därifrån finns att njuta av hos Design*Sponge.

måndag 21 april 2008

Sign your name across my heart

Foto: Mrs Murphy
Så heter denna annorlunda och tatueringsinspirerade tapet där du själv fyller i namnen på banderollerna. Kanske inte en tapet att klä ett helt rum med, men en kul detalj på en mindre yta. Mönstret finns även som kort och kakeldekoration. Tillverkaren heter Mrs Murphy och du hittar tapeten här.

lördag 19 april 2008

Brodera en kruka

Foto: Guillaume Delvigne
Foto: Guillaume Delvigne
En av mina mer slöjdintresserade läsare efterlyser mer broderier och korsstygn på Ellmania. Naturligtvis ska även denna målgrupps behov tillgodoses. Idag presenteras därför en perforerad porslinskruka skapad utifrån tanken att kunna dekoreras med personliga broderier. Konceptet är enkelt och nytänkande. Tröttnar du på mönstret är det bara att sprätta upp och skapa ett nytt. Mer av Guillaume Delvigne ser du här.

torsdag 17 april 2008

Tilltalande text

Foto: Printdolls
Foto: Paul Loebach via Design*Sponge
Foto: Blik

Har du något kreativt projekt i helgen?

Foto: Chris Everard
För den pysselhungrande träder Ellmania idag till undsättning. Äger du en papperskorg, företrädesvis i slät och regelbunden cylinderform? Råkar du dessutom ha lite vacker tapet i dina gömmor? Så bra då. Med hjälp av ovanstående samt lite klister kan du enkelt skapa din egen personligt präglade papperskorg. För den som eventuellt tyckte att detta lät för enkelt finns det naturligtvis andra alternativ: T ex. att sticka eller sy ett fodral istället. Var dock noga med måtten för att slutresultatet ska bli en stilfull skräpslukare som förtjänar exponering.

onsdag 16 april 2008

Nu är det hög tid...

Foto: Desire to Inspire
Foto: Moon River Chattel
Foto: Apartment Therapy
...att göra sig redo för utesäsongen. Att skapa rum ute. Att inventera krukbeståndet, att så och att plantera. Själv föreställer jag mig att Lena Israelssons Cityodling ska få bli min mentor och musa inför det kommande balkongbonandet. Jag ser framför mig vackra färger, lummiga barndomsblommor och låga sköna utemöbler med en inbjudande mängd kuddar och lyktor att tända om kvällen. Min tappra dvärgsyrén är för ögonblicket fullt sysselsatt med att sätta små lila knoppar för mig att förundras över. Våren måste vara årets bästa tid!

tisdag 15 april 2008

Fjärilar

Foto: Kerry Pitt-Hart via Decor8
Foto: Trove via Apartment Therapy
Foto: Ferm Living
Ett tydligt vårtecken: Fjärilarna är här! Åtminstone i inredningssammanhang.

måndag 14 april 2008

Grönblå nyanser

Foto: Domino
Foto: House to Home
Foto: Apartment Therapy
Foto: Expressen via Purple Area
När grönt möter blått händer något trevligt. De får fina barn. Oftast. Smaragd, petrol, turkos, aqua... En handfull härliga färger! Ovan presenteras några medlemmar ur familjen Blå-Grön. Vilken nyans är din favorit?

söndag 13 april 2008

Dagens tavla

Foto: Keep Calm Ltd
En underbar tavla som finns att beställa här.

torsdag 10 april 2008

Ett hem för alla regnbågens färger

Samtliga foton: Domino
Stylisten Lilli Diallos hem i Brooklyn formligen sprudlar av färg. Fyllt av detaljer och nyanser men mot en lugn vit fond som knyter ihop helheten och skapar harmoni. Inspirerande och uppiggande!

onsdag 9 april 2008

Ljus och mörker

Foto: House to Home
Foto: House to Home
Foto: Livingetc
Vi lever genom kontrasterna: Ljus är aldrig så påtagligt som i relation till mörker. Utan ytterligheterna får vi svårare att urskilja. Jag var precis på väg att rubricera dessa bilder som "Mörka rum", men är det inte egentligen ljuset som gör starkast intryck?

tisdag 8 april 2008

Gör fotokonst av dina minnen

Foto: Elle Interiör
Foto: Desire to Inspire
Har du ett riktigt vackert foto som du bara inte kan se dig mätt på? Numera behöver man inte nöja sig med att framkalla på vanligt sätt, utan kan unna sig att njuta av sin visuella dyrgrip i jätteformat på canvas. Det finns många återförsäljare att välja mellan, en hittar du här. Du väljer själv format, skärning och om motivet ska tryckas i färg eller svartvitt. Dock är bildens upplösning avgörande för kvaliteten på trycket. Följ länken ovan och läs mer!

måndag 7 april 2008

Gula detaljer

Foto: Susanne Schjerning
Foto: Cookie Magazine
Foto: Decor8
Foto: Decoramor
Foto: Expressen via Purple Area