torsdag 9 oktober 2008

Tavelfunderingar

Foto: A cup of Jo
Foto: Pieter Estersohn via Desire to Inspire
Foto: Pottery Barn
Foto: Polly Wrefold via Desire to Inspire
Foto: Livingetc
Till helgen är det dags att måla om sovrummet, men mentalt är jag redan igång med nästa projekt: Att skapa en fotovägg med noga utvalda bilder och ramar. I ett radikalt ögonblick rensade jag utan att blinka bort precis alla foton från sovrummets väggar och tyckte genast att rummet blev luftigt och vilsamt. Detta skedde i april, men mannen i mitt liv har ännu inte hämtat sig från denna magnifika kränkning. Det är därför hög tid att skapa ett nytt fotoarrangemang och därmed upphäva vårens grava övertramp i rensandets namn. Men hur? Antal bilder? Format? Ramfärg? Tavellister eller vägghängning? Frågorna är ännu många. Jag räknar dock kallt med att en uppfriskande målningshelg effektivt rensar hjärnan och skapar rum för nya idéer. Förslag och tankar kring upphängningsteknik och ramval mottages tacksamt! Och en trevlig fredag önskar jag er alla.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilka underbara inspirationsbilder. Det är så snyggt med tavelväggar! Trevlig fredag, kram Sandra

Anonym sa...

Jag har funderat på en tavelvägg länge länge, men har svårt att bestämma mig.
Det blir i alla fall bara svartvita bilder, och endast svarta eller vita ramar.

Hade en fotovägg för länge sedan, men då spann jag upp linsnöre över en hel vägg, i flera rader och satte sen upp bilder med små klädnypor. Rustikt och fint, och roligt att kunna byta bilder snabbt och variera efter humör.

Lycka till, med tavlor och målande.

Ellmania sa...

tjohalia: Jag är också svag för tavelväggar. Men att välja ut vilka foton, format och ramar tycker jag är det knepiga... :)

Kotte: Att hänga upp bilder med klädnypor är en underbar idé! Efter all målarterapi har jag också beslutat mig för att det blir svartvita foton. Det känns mest vilsamt att ha det så i ett sovrum. Tack för lyckönskningen! :)

Anonym sa...

En fotovägg har jag haft i tankarna länge men det blir liksom aldrig. Var och hur och med vad måste lösas...

Anonym sa...

Wow! där kan vi snacka tavelvägg. Läcker smäcker fotinlägg :-)

Ellmania sa...

Nej, det är just att få det att bli av som är problemet. Min plan är att börja med att samla vackra gamla ramar och sedan framkalla foton i rätt storlek för dem... Lite omvänt kanske :)