torsdag 20 november 2008

Sovrummet

Foto: Ellmania
Foto: Ellmania
Idag är det dags för del två i Ellmania-trilogin. Systemkameran och jag är ännu inte särskilt familjära och avslappnade med varandra. Det är en relation som tveklöst behöver byggas upp över tid. Här är mitt sovrum. Efter att under ett par år fått vara ifred och blekt grågröna, målade jag nyligen om väggarna i Alcros nyans Krita. Nästa projekt är att skämma bort sovrummet med ett par vackra sängbord. Men vilka?

6 kommentarer:

Anonym sa...

HejHej! Hittade hit via Design & inredningsbloggen och efter en snabb titt så kan jag bara konstatera att jag garanterat kommer att återkomma :) Gillar verkligen stilen du har hemma - Skön personlig blandning och så himla stylish!

Och angående te-tid.. JA alla årstider är te-tider :D

Ellmania sa...

Lise: Det var roligt att höra! Tack för din fina kommentar och varmt välkommen hit.

-Jag misstänker att jag har en te-soulmate i dig... :)

Soya sa...

Va mysigt sovrum.
Får man fråga vart du hittat taklampan?

Åsa sa...

Jag undrar om det inte är Krita som vi har här på vardagsrumsväggarna. Är det som en lite gråare 0502-Y (Stockholmsvit)?

Vad fint det är när du har sorterat böckerna efter färgerna på ryggarna!
Kolla också in denna snygga:
http://www.hejaabbe.com/2008/08/abbes-pappas-bokhylla.html

M sa...

Så fint, helt i min smak! :) Vill också ha string-hyllor, var hittade du dina och hur mycket fick du ge för dem? Och tack för tipsen om tavlorna/affischerna. Hittade många fina, lär bli en beställning snart. Ha det fint!

Ellmania sa...

Soya: Tack! Snäckskalslampan kommer från en butik i Stockholm som heter Berry Details.

Åsa: Det kan man kanske säga; Stockholmsvit har vad jag förstått en lite gulare ton. I Krita finns det svart, rött och ockra. Den drar svagt åt lila, är mest grå men inte direkt kall. Om du vill kan du titta in hos Alcro och jämföra nyanserna på deras mycket användbara färgkarta (man kan få en karta hemskickad också).

Ja, detta färgordnande av böcker har nästan övergått i mani :)

Tack för länken, -härlig hylla! Hela Heja Abbe är för övrigt helt underbar, jag blir alldeles tagen när jag läser den. Fantastiskt bra!

Malin: Tack! Så kul att du hittade något du tyckte om! Ibland vet man bara inte var man ska börja leta... Stringhyllan fick jag alldeles gratis av min rara svärmor :)