måndag 14 januari 2008

Brunt

Foto: Sköna hem
Foto: Apartment Therapy
Foto: House to Home
Foto: ApplePie Design
Foto: Desire to Inspire
Inom Feng shui står den bruna färgen för stabilitet, men också stagnation. Det är jordens och vårt ursprungs färg, men också åldrandets och dödens färg. Rum som färgsätts i brunt upplevs som trygga och omfamnande men tenderar att kännas tunga. Klä dig i bruna nyanser om du vill signalera och förstärka egenskaperna mognad, stabilitet och lugn.

4 kommentarer:

Anna sa...

Vad är bruns motsatts-färg? Är det gult?

Hur som helst är jag glad att du är färgförespråkare. Dina färginlägg gör mig glad.

Tack för din input i snöglobsfrågan: Jag skall ta ett nytt tag nästa år. Misslyckandet får vila och sjunka in innan jag kastar mig in i projektet med de icke-upp-och-ner-vända varianterna.

Kram Anna

Ellmania sa...

Hej Anna H! Brunt ligger mittemot blått, då det tillhör den gula grenen av färgspektrat. För att det ska bli mer konkret så ta en titt här:

http://shell-shocked.org/article.php?id=74

Den exakta bruna nyansens av motsvarighet i den blå färgskalan är svår att se där, men du förstår principen. Nyansen styrs av mängden vitt och svart som du kan tänka in som en lodrät motsvarighet till färgcirkeln. Vitt överst, som går i "fallande skala" mot svart. Lisa kan en del om detta område. Vi får konsultera hennes fackböcker när du kommer på besök.

Kram E

Ellmania sa...

Denna var nog tydligare, titta här istället:

http://www.pagethinker.com/images/color-wheel.gif

Anna sa...

Tack!