onsdag 30 januari 2008

Tylltankar

Foto: Sköna hem
Intresset för tyllampor är för närvarande stort på Ellmania. Ett av flera påbörjade projekt är att åstadkomma en egenhändigt gjord tyllampa med utgångspunkt i ett stycke skärmskelett och en stor mängd tyll. Om utfallet blir bra kommer resultatet naturligtvis att presenteras här, kanske om någon månad eller så. Tills vidare njuter vi av Jonas Bohlins vackra lampa Liv (ovan) som ger härliga balettassociationer. Och ja, den har haussats och beundrats tidigare här. Ett annat tips är Watt & vekes kjollampa Mimou som kan fås i flera nyanser. I teorin borde det vara löjligt lätt att konstruera en lampskärm som dessa, istället för att betala 4900 kr för en färdigproducerad äkta Liv. I teorin, som sagt. Fortsättning följer...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Va roligt! Jag håller på med samma idé själv! Känns som att det kan bli kanon eller kalkon!
Dela gärna med dig av tips, om du stöter på några! ;)

Ellmania sa...

frk richter: Åh, intressant! Vi får avlägga rapport när lampskärmarna är klara :) Själv använder jag en pumpaformad skärmstomme, som är tänkt att sitta på en gammal golvlampa. Så den blir nog inte helt lik vackra Liv... Tror kanske att man bör köpa en glödlampa med väldigt milt sken så att ljuset inte sticker i ögonen. Efter två tyllager hittills blev jag nästan blind när jag testade skärmen med tänd lampa. Lycka till med ditt tyllampprojekt!

Anonym sa...

Vilket härligt sovrum. Här vill jag vara! Är ägare av en tyllampa som hänger i mitt sovrum. Den har dock inte lika många tyllager som Liv. Hemmagjord, snabbgjord. Men ganska fin ändå.

Lisa