måndag 28 juli 2008

Grönt som gräs

Foto: Desire to Inspire
Foto: A cup of Jo
Foto: Boråstapeter
Mer färg åt folket! Dagens färg är grön. Grön som gräs: En sommarlyx som både doftar himmelskt och känns mjuk under fötterna. Kanske är det därför gräsgrönt också ger glada associationer när den befinner sig på väggen. Vilken grön nyans tycker du är vackrast?

6 kommentarer:

Anna Johansson sa...

Limegrönt på kläder och mörkt grön i inredning. Men gärna blandat, finns ju så många. Det finns nästan ingen grön som inte passar någonstans men dte får inte bli för mycket. Kul ed ett inlägg där för mycket blir rätt. Eller kanske var det för mycket på rätt sätt. Hmmm ... Plottrigt grönt går bort, har sett onda exempel :-)

Ellmania sa...

anna: Mmm, limegrönt kan vara riktigt vackert. Särskilt Designers Guild brukar ta fram det bästa i den färgen. Jag hade en period som plan att använda limegrönt, gräddvitt och brons som accentfärg mot det ljusgrå i vardagsrummet. Fast det blev inte så mycket med det :) Mörkgrönt är vackert, jag tycker om när det går mot petrol. Nähä, Anna, nu är det stranddags! Hoppas att du tänker kreativa tankar och har det uthärdligt i din husarrest på kontoret ;) Kram E

Anonym sa...

den gröna som är på bilden längst ner i förra inlägget är himla fin tycker jag! Ska nog ha det i mitt sovrum på min herrgård på landet ;)

Ellmania sa...

tove: Underbar idé! Tala bara om när flyttlasset går så installerar jag mig snabbt och smidigt i salongen, redo för afternoon tea ;) Min nuvarande sovrumsfärg ligger ganska nära den i nyans, och har tjänat mig väl under många år nu. Egentligen är det väl dumt att ändra ett vinnande koncept, men jag överväger faktiskt att måla om i en mer neutral färg. Bara för omväxlings skull. Kalle gör naturligtvis, sin vana trogen, hårt motstånd...

Lisa sa...

Kräkgrönt såklart! Mer kräkgrönt åt folket.

Kram

Ellmania sa...

lisa: Naturligtvis... :)