onsdag 26 november 2008

Vänlig grönska

Foto: Jeltje Janmaat via Desire to Inspire
Foto: Sfgirlbybay
Det har sagts förr här på Ellmania: Ta hand om dina krukväxter. Sköter du dem väl så lever de i många år, växer och blir riktiga personligheter. Lite som en mycket tystlåten men älskad familjemedlem. I mitt hem härskar två stora krukväxter bland många mindre. Sätter du dig i soffan smeker en Monstera dig lätt över kinden. Vill du gå ut på balkongen får du först gå i kärleksfull klinch med en stor Benjaminfikus. Lite skrymmande kan tyckas, men mycket trevligt. Detta får mig osökt att tänka på filmen Léon (1994) med Jean Reno i titelrollen som yrkesmördare, vars kärlek till en Silverkalla gestaltas på ett alldeles underbart sätt. Har du någon växt som du inte skulle vilja vara utan?

3 kommentarer:

Anonym sa...

En stor krukväxt har stått på min vill-ha-lista ett bra tag nu faktiskt, och överst på listan står ett olivträd, men de är oftast så dyra så det har inte blivit något inköp.. Blev dock inspirerad av bilderna - dags att göra slag i saken kanske?! :)

Anonym sa...

Jag har ett olivträd och ett fikonträd som är mina ögonstenar.. Till vintern tappar alltid fikonet bladen då får den glitter och små julgrasnskulor

Ellmania sa...

Lise: Det tycker jag verkligen att du ska!

Ida: Det låter mycket vackert tycker jag. Kul med kreativ året-runt-användning av växterna!