onsdag 29 augusti 2007

Gardiner -en djungel!

Efter att ha pratat gardiner med min vän Joanna igår, känns det aktuellt att visa upp denna. Joanna hade några intressanta idéer som hon beskrev och jag försökte föreställa mig. Själv funderar jag lite halvengagerat på att sy mig just en sådan som på bilden, fast i vitt linne. Jag älskar vita linnegardiner, alla min fönster är klädda med sådana och så kommer det nog att fortsätta vara ett tag. Till just denna gardin tror jag att valet av snöre är ytterst viktigt. Kanske till och med nyckeln till att undvika den "fult hemmapysslade" finishen. Hemska tanke. Jag vill ju att den ska bli skir, vacker, lite bohemisk och mycket proffsig. På grund av den släng av prestationsångest jag just gav mig själv, får jag nog grubbla ett tag till på mitt snör-val. Idéer någon?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Em!

Jag har hela tiden tänkt att jag ska sy egna snören av vitt linne, men det är klart att det finns en risk att de blir lite "hemmafixade". Jag skulle kunna tänka mig att ha vita sidensnören, siden är så fint och det kan nog bli mysigt till linnetyget.

KRAM

Anonym sa...

Tar gardinen inte mycket ljus?

Ellmania sa...

Jag tror verkligen på sidenband! Det blir nog en skön, lite glansig kontrast till den grövre och ruffigare linnestrukturen! Vilken bra idé! Linnesnören ska nog inte heller avfärdas helt, men en stor nackdel är ju att de kräver ett antal meter tråkig raksöm på maskin *snark*. Angående ljusinsläpp: Jag tror att det här är en gardin för antingen extremt jobbiga söderrum eller helst (som jag och Joanna pratade om) ett riktigt stort fönster. Där man kan tänka sig att avvara någon kvadratmeter ljusinsläpp. Mitt vardagsrum skulle nog kunna hantera det ganska bra, tror jag.

Anonym sa...

Kanske rep slagna av lin. Finns fina att köpa på metervara bland annat på den trevliga byggvårdnadsbutiken i Malmö som jag besökte här om dagen. Där finns även andra vackra saker om man vill bevara ursprungsstilar. Men det är dyrt! Tänkte köpa en WC-skylt i emalj, 295 kronor. Det är inte det man är van vid direkt. Jag väntar nog tills jag har hus, min förra WC-skylt glömdes kvar i förra lägenheten. Kram Lisa

Ellmania sa...

Ingen dum idé, Lisa! Ja, dyra detaljer som "sitter fast" kan nog vara bra att vänta lite med. Under tiden man väntar kan man ju plocka ut alla de bästa sakerna, bida sin tid, så att man är redo när huset kommer!