söndag 30 december 2007

Nyårsinspiration!

Foto: Sköna hem
Foto: Sköna hem
Foto: Bo Bedre
Foto: West Elm
Foto: Sköna hem
Foto: Sköna hem
Foto: Mateus
Foto: Martha Stewart
Foto: Dixie
Ellmania avslutar år 2007 med denna inspirationskavalkad på temat nyårsdekorationer. En magisk, champagnebubblande nyårsafton och ett alldeles underbart år 2008 önskas alla vänner och läsare!

Hallar och passager

Foto: Living Etc
Foto: Bolig
Foto: Bolig
Foto: Design*Sponge
Foto: Design*Sponge

lördag 29 december 2007

Nyårslöften

Foto: Etsy
Nu är det dags att börja fundera på vad som ska levas upp till under nästa år. Detta året misslyckades jag fatalt med mitt ytterst rimliga mål att springa en gång i månaden. Ack, otäcka nederlag. Ribban måste utan tvekan sänkas inför -08. Mest troligt är att löftet inför det nya året blir en riktig långpromenad en gång i veckan, med eller utan medhavt te. Helst med.

fredag 28 december 2007

I mitt fönster

Foto: Ellmania
En driftig lök som börjat gro. Den hade tydligen andra ambitioner för sitt lökliv än att låta sig ätas: Med en så söt grodd får den väl bo hos kaktusarna i fönsterkarmen då.

Rum som utstrålar kreativitet

Foto: Sfgirlbybay
Foto: Camilla Engman
Jag blir glad av kreativa människor.

torsdag 27 december 2007

Lite tavelupphängningsteknik...

Foto: EM
Martha har naturligtvis lite att tillägga...

...och mer tavlor

Foto: Sköna hem
Foto: Red Envelope
Foto: Decor8
Foto: Apartment Therapy
Foto: West Elm

Allt ljus på dina halsband

Foto: Decor8
För den som har en vägg över. Och många vackra halsband så klart. Men visst ser det trevligt ut?

onsdag 26 december 2007

Elle Decoration: Vardagsrum

Foto: Elle Decoration

Snöglober att sukta efter

Foto: Walter Martin & Paloma Muñoz
Jag har länge haft en stark förkärlek till snöglober. Tyvärr är de flesta plastiga och klumpiga med plottriga och kitchiga innandömen. Så är emellertid inte fallet med Walter Martin och Paloma Muñoz glober. De är bara magiskt vackra och helt fantastiska. Tyvärr verkar Martin & Muñoz hålla till mest i Wien, så utsikten att lägga vantarna något av dessa snöglobskonstverk ser dystra ut. Däremot kan man njuta av deras alster på hemsidan. Missa inte!

Nytt år, nytt kylskåp

Foto: Apartment Therapy
Nähä, nu har det varit overksamt alltför länge här i Ellmania. Nu är det dags att kavla upp ärmarna och prestera på hemmafronten igen. Vad göra? Tja, varför inte måla om kylskåpet? Ett hiskeligt kylskåp kan bli riktigt, ja ähum, charmigt med lite ny färg. Själv målade jag min fd frys Bermuda-grön för några år sedan. Resultat: Det otäcka frysåbäket med skadlig decibel-nivå såg retrofärgglatt och trevligt ut. Ljudnivån förblev dock oförändrad. Tyvärr. I färghandeln kan de berätta precis vilken färg och roller som passar bäst. Beställ Alcro Ads färgkarta och inspireras av alla vackra färgnamn eller skrid till verket direkt!

torsdag 20 december 2007

Tomas Tvivlaren - en dag värd att fira!

Foto: Irene Suchocki
Den 21:a december är Tomas dag. Även kallad Tomas Tvivlaren, tillika en av Jesus lärjungar. Tomas missade den stora happeningen när Jesus visade sig efter uppståndelsen och vågade därför inte tro de andra lärjungarnas ord förrän han fått "se spikhålen i hans händer och sticka fingret i spikhålen" osv. Jesus uppenbarade sig då i det låsta och igenbommade rummet och utplånade den skeptiske Tomas alla tvivel. Jesus passade även på att ge Tomas en känga för att hans tro inte var tillräckligt stark: "Du tror därför att du har sett mig. Saliga är de som inte sett men ändå tror" fick den säkert ganska generade Tomas kastat i synen. Stackars Tomas; hånad av självaste Jesus. En kritisk hållning var uppenbarligen inget att trakta efter för ett par tusen år sedan. Hur som helst verkar det logiskt på något vis, att Tomas Tvivlaren har fått sin namnsdag just i samband med vintersolståndet. För handen på hjärtat, när tvivlar man, om inte när mörkret är som tätast? Vintersolståndet är en tilldragelse som vi utan tvekan borde uppmärksamma mer: Det är nämligen nu det vänder, det är nu dagarna sakta men säkert faktiskt blir ljusare. Vi är åter på väg mot sommaren. Äntligen! Själv börjar jag redan planera för vita pelargonior i köksfönstret och en ny bikini. Ja, jag är redo för vår och sommar. Any day now, any day now... Tomas Tvivlaren firas lämpligen med att åtminstone en gång under dagen sjunga Jag tror, jag tror på sommaren!

Färgterapi

Foto: Apartment Therapy
Foto: Beckers
Foto: Apartment Therapy
Foto: House and Garden
Foto: MarieClaire
Foto: Apartment Therapy

Inget att göra under julledigheten?

Foto: Apartment Therapy
-Virka vettja!