måndag 27 augusti 2007

Dagens ord...

Bjuder Mies van der Rohe (1886-1969) på: "God is in the details". Jamenvisst, kan man hålla det på den nivån kan även jag tänka mig att vara religiös. Förutom att röka cigarrer och kläcka citat, hann herr van der Rohe under sin tid på jorden bl a. med att skapa den inte helt okända Barcelona Chair. 56000 kr får man vara beredd att betala för en sådan liten vän, om man söker äkta vara. Själv är jag måttligt förtjust i fåtöljen, men Mies van der Rohe själv såg ut att vara en mysig farbror och hans ord var kloka!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ellmania, DZ här. Jag är TOTALT ointresserad av heminredning, te, dofter, etc, etc - ändå läser jag med stor behållning. Det om ngt måste betyda något. Jag är verklige enormt imponerad. Tankarna kring sakfrågorna kan jag inte bedöma, men det är ju så förbanant välskrivet! Med värme, eftertanke och klokskap och inte minst - med stor humor. Och självdistans på ngt sätt. Iaf uppfattar jag det så. Kanske felaktigt då jag väl inte fullt ut kan få in att detta verkligen är blodigt allvar för dig.

Jag får bannemig be om ursäkt för de gånger då jag skakat på huvudet eller avfärdat ditt design/heminredningsyrande som just yrande. Jag börjar fatta nu att - ja, jag tror det - du är ett geni. Om jag vore du skulle jag börja fundera i bokbanor. På allvar. Det måste finnas en marknad för det här. Herregud - till och med JAG läser ju!

Anonym sa...

Du kan för övrigt radera detta och framför allt det förra meddelandet. Om du vill, alltså. Det är mer riktat till dig personligen.

Ellmania sa...

Daniel. Vilket underbart meddelande att komma hem till, en lite småtrött tisdagkväll. Som en perfekt pralin till sin latte macchiato :)Och ja, det är ganska fantastiskt att du kan få något ut av att läsa om saker som ligger så långt från din intressesfär. Det i sig är en STOR komplimang! Tack. By the way, hur går det med din obsession kring gräddtårta, är det fortfarande tårtbak som gäller till helgen?

Åh, just det. Jag har ännu inte lärt mig hur man raderar kommentarer och har du inte ngot emot det vill jag gärna behålla den. Det vore en skymf mot alla fina ord att radera dem! Kram E

Anonym sa...

en liten rättelse: en äkta Barcelona(från en auktoriserad tillverkare) kostar ca 50000 kr. MVH Emma A

Ellmania sa...

Hej Emma A! Tack för påpekandet, jag ska genast rätta till min blunder :)