onsdag 19 september 2007

Dagens loppisfynd!

Foto: Ellmania
Idag var jag på hugget under min och Lisas dubbla loppis-runda i regnet! Två saker fyndade jag: En gammal vacker plåtburk i svart, från Kärnkaffe och en hushållsvåg, gissningsvis från 50-talet, av det för mig okända märket Gunda. Jag har nu gjort en efterforskning light, och om jag förstått det rätt är Gunda något slags kvalitetssäkringsystem med koppling till gamla Kooperativa Förbundet. Fancy! Hur som helst lyckades jag lokalisera det enda (av kanske tio-femton hushållsvågar) fungerade exemplaret och föra min nya skyddsling hem oskadd. Efter noggrann tvagning är Gunda nu fylld med citroner och limefrukter. Således bemästrar den lilla vännen multitasking: Våg OCH fruktskål, vilken begåvning! Sambons sedvanliga skepsis är därmed avgjort ogrundad: Den är, förutom talangfull, svagt aquafärgad och söt som en knapp!

6 kommentarer:

Marigrafen sa...

ÅÅÅ! En sånn vekt vil jeg også ha! Si fra hvis du vil selge den... ;)

Ellmania sa...

miss cellaneous: Det lovar jag att göra :) Håll utkik på loppisarna, de här vågarna brukar vara löjligt billiga... Lycka till!

Anonym sa...

Tada!

En precis sådan har jag också hittat på loppis för något år sedan. (I samma färg dessutom.)

/Cici Haraldsson i Tullstorp

Anonym sa...

Jag köpte en sådan på loppis idag! Billig och snygg! Jag har lagt i vitlök och en påse med havssalt i vågskålen och nu står den på diskbänken i köket :-)

Anonym sa...

Jag använder min hela tiden. Funkar hur bra som helst. men den står faktiskt rätt så undangömd längst uppe på en hylla. Ska kanske plocka ner den istället

Anonym sa...

Här finns en gunda till salu:

http://www.wilms.se/tavlor_och_andra_prylar.htm