tisdag 9 december 2008

Barnens jul

Samtliga foton: Bo Bedre
På något vis är julen allra mest barnens högtid: De upplever förhoppningsvis varken stressen över julklappsinköp, all mat och alla godsaker som ska hinna lagas eller den fullständigt irrationella inre stressen över att julen måste bli precis så idyllisk och lyckad som den mentala bilden som föreskriver. Nej, barnen har fullt upp med att titta på SVTs julkalender, räkna bitarna i chokladkalendern, förundras över allt vackert pynt, studera de små detaljerna i julkrubban och undra om tomten kommer ihåg att ta med sig just den där hett efterlängtade leksaken som hela livet står och faller med. Min slutsats då? Jo, försök att se julen ur ett barnperspektiv och njut av de små detaljerna. Våga sänka kraven och fokusera på det som faktiskt får julen att kännas inspirerande, vilsam och stämningsfull.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar uppmaning, den ska jag följa!

Anonym sa...

Vilka härliga bilder! Jag tror mig skymta en Juno-säng också =) En sån där liten julgran kanske man skulle ha?

Kram!

Ellmania sa...

Tjohalia: Jag tänkte faktiskt försöka med det också, men julklappshetsen börjar tyvärr sätta klorna i mig redan :)

Joanna: Eller hur. Naturligtvis tog jag med en liten Juno. Tänkt som en liten blinkning till dig och det passade ju extra bra just nu ;)

Jag är också lite sugen på en minigran, men jag ska försöka hålla mig i skinnet och nöja mig med alla mina vita pappersstjärnor!

Jane Flanagan sa...

You've just been given an "I Love Your Blog" Award!

Find out more here.

Thanks for being a constant source of inspiration!

Ellmania sa...

Jane: Thank you so much, you made my day! :)