tisdag 18 september 2007

En kärlekshistoria!

Foto: Rowenta
Foto: Dualit
När det kommer till viktiga saker är jag kräsen, petig och allmänt kompromisslös. En sak av sådan dignitet är valet av vattenkokare. Inget otäckt plaståbäke. Nej tack, då kokar jag hellre mitt te i kastrull! När jag flyttade till min första lägenhet fick jag en underbar vattenkokare av min vän Joanna, som i sanning förstår betydelsen av en perfekt sådan: Te förtjänar att kokas med värdighet! Några år senare kastade densamma in handduken, efter att ha åstadkommit många ljuvliga koppar te under sitt intensiva liv i kokandets tjänst. Saknaden var stor, jag kokade nedstämt mitt te i kastrull under flera månader och bar mentalt sorgflor. Ingen ful-kokare kom över min tröskel, jag sörjde med stil. En dag i december kom glädjebudet: En vattenkokare eventuellt skapad av Gud (eller var det Braun) hade skymtats i HTH-butiken. Både jag och Joanna köpte snabbt varsitt exemplar. Oh, sweet bliss! Min nya trotjänare har nu delat mina testunder under snart fyra år. Vi är mycket lyckliga tillsammans. Men jag har ju blivit bränd förr: Skulle -Gud förbjude- något hända min vackre själsfrände har jag ändå mitt på det torra: Jag har nämligen spårat, inte mindre än två, värdiga efterträdare. Dessa presenterar jag här ovanför, i all sin glans. Möt mina biljetter till en fortsatt temässigt ljus framtid: Rowenta Morrison Kettle KF93 och Dualit 1.7 litre dome kettle chrome with cream trim 72622. Tillsvidare lever jag lyckligt ever after med min nuvarande vattenkokarkärlek!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det är synd att den övre av vattenkokarna har en platta, som den står på. Annars hade den varit perfekt tycker jag.

Anonym sa...

Underbara vattenkokare! Den nedersta vill jag ha, det är verkligen en värdig efterträdare till den som vi har nu...


Tänk vad trevligt att du hittar alla dessa fina fynd...

KRAM!

Anonym sa...

Vattenkokare har funnits på min inköpslista länge. Dessa två var oerhört vackra! Vill ha! Själv kokar jag mitt te i ett plaståbäke men försöker tänka bort det... Jag känner mig fortfarande som en tenovis så jag hoppas på lite förståelse från temogulen.

Ellmania sa...

Ja, visst är de underbara! Kokplattan är, kanske needless to say ett nödvändigt ont om man inte vill ha sladden ansluten direkt till kannan. Men visst, en plastplatta gör väl ingen lycklig. Jag kan dock överse med denna lilla appendix. Jag tycker som sagt om båda vattenkokarna! Nackdelen med Dualiten är att den bara finns i cream och inte vitt: Börjar könna mig lite allmänt mätt på cream- och vaniljkulörer... Men det känns bra att ha en reservplan när det blir dags för nytt köp! Och så trevligt att ha er här på min blogg igen :) Kram E

Anonym sa...

Jag kokar på en spis! Måste säga att vågen är ett riktigt kap. Emmie, behöver din hjälp för inredningstips till ett kontor. Är det ditt område också? Jag slår ett slag för ett inlägg om väggdekorationer i kontorsmiljö. Vill du? Tack i sådana fall :-).

Ellmania sa...

Tack Anna! Jag har tyvärr lite dåligt underlag för väggord i kontorsmiljö, dyker det upp lite mer så lovar jag att göra ett inlägg om det! Kram E

Unknown sa...

hej
Morrison kokaren vill vi ha, men var finns den att köpa?

Ellmania sa...

Hej Imesbob! Jag har tittat runt en del och kan tyvärr inte heller hitta en återförsäljare. En trist sak med just vattenkokare är att livslängden på respektive modell är ganka kort: Några "klassiker" finns i princip inte. Även om denna Rowenta verkligen hade förtjänat att bli just en sådan. Lycka till med det fortsatta sökandet efter den ultimata vattenkokaren!

Ellmania sa...

Imesbob! Jag har hittat en återförsäljare. Den kostar 1290 kr. Följ denna länken:

http://www.netonnet.se/index.asp?iid=105897

Lycka till! /e