onsdag 13 februari 2008

Hur ser ditt kylskåp ut?

Foto: Design*Sponge
Jag vågar påstå att det finns två läger på kylskåpsfronten. Dels minimalist-fundamentalisterna som stärkta av inredarnas mycket vedertagna uppfattning tycker att kylskåp ska hållas fria från vykort, memorabilia och annat krimskrams. Motstående läger får i sammanhanget betecknas som vitvaru-hippies, fullständigt respektlösa inför de stora rostfria eller vita. De tycker att yta är yta, vare sig den sitter på en vitvara eller en vägg. Främst tycker de nog att trevliga saker piggar upp. Dessutom vill de förvara sina tågbiljetter, räkningar eller kom-ihåg-lappar där de syns. Själv tillhör jag nog den senare gruppen. Men så har jag också ett osedvanligt trist kylskåp som inte förtjänar någon som helst estetisk respekt. Möjligtvis en ommålning. Där samsas mitt älsklingsbokmärke från barndomen med arbetsschema, en utklippt papperssiluett och glada foton. Hur ser ditt kylskåp ut?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Småkass bild, men ungefär såhär ser det ut:

http://bilder.enioreh.com/stuff/hemma02/hem13.jpg

Ellmania sa...

Ah, det var utan tvekan den mest fåordiga men också mest belysande kommentar jag fått! Av bilden att döma är du ju definitivt en kategori 2, välkommen till klubben ;)Jag tycker att personliga kylskåpsdekorationer är härliga!

Lisa sa...

Så jäkla snyggt! Så här såg mitt ut förra året, inte alls lika kreativt och vackert, men ändå...
http://mittlillahus.blogspot.com/2007
/06/visa-mig-ditt-kylskp-och-jag-kan-
sga.html

Ellmania sa...

Åh ännu en vitvaru-hippie ;) Men visst är det trevligt att klä sitt kylskåp med saker man blir glad av! Annars står de bara där, stora och klumpiga. och tar en massa trist plats. Lite trevliga detaljer gör dem mer existensberättigade på något sätt!