fredag 1 februari 2008

Svart

Foto: Sköna hem
Foto: Purple Area
Foto: Emmas designblogg
Enligt Feng shui står den svarta färgen för stillhet och tystnad, men också hat. Den är även mystikens, magins och det okändas färg. I ett hem skapar svart mystik och dramatik men blir i för stora doser ångestskapande. Svarta kläder signalerar sensualism, stillhet samt återigen mystik.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag älskar svart!! Men har insett att för mycket svart i min lilla lya tyvärr känns alltför tungt och deprimerande. Måste nog allt återgå till det röda jag körde med förut (fick världens läcrkaste röda taklampa i julklapp, så det passar ju fint)..

Anonym sa...

Svart ja, inte i för stora doser. Man känner av det. Men lite svart här och där är ju spännande.

Som jag har sagt tidigare... Alla färger är fina bara de är i rätt nyans. (Nu fick jag sagt det också!)Finns det nyanser av svart och vitt? Blåsvart osv. Eller är det en nyans av blått? Så måste det ju vara, eller..? Man brukar ju prata om andelen svarthet och vithet i en färg.

Lisa

Ellmania sa...

Enioreh & Lisa: Ja, konsten är väl att hitta en skön balans mellan färgerna. Jag funderar just på att fixa lite fler svarta detaljer, har annars en tendens att välja vitt på möbler. Kanske kökspallen känns lite roligare i en dominant färg som svart? Rött tränar jag fortfarande på. Än så länge har jag bara en bakbunke :) Blir lite nyfiken på den där röda taklampan...