tisdag 26 februari 2008

Fulast i hemmet?

Foto: James Merell via Creative Activity
Är det inte så, trots platteve-vågen som alltjämt sköljer över oss, att teveapparater är fula? Nya som gamla, små som stora, alla är de ohjälpligt trista och estetikdödande. Jag har faktiskt roat mig med att under ett par månader noga granska inredningreportage med fokus på teven som inredningsdetalj. Ganska snart upptäckte jag en gemensam nämnare: De snyggaste interiörbilderna är nästan alltid befriade från teveapparater. Så, slutsatsen? Tja, platteve är dyrt och enligt många inte alls bättre än sina kurviga och obehagligt långlivade förfäder. Min sensmoral är följande: Om teveapparaten inte tillför någon estetik till hemmet så är det kanske lika bra att behålla tjockteven. Detta handlingsalternativ innebär att du gör både naturen och din egen ekonomi en tjänst. För de pengar som du därmed inte behöver lägga på en platteve, letar du förslagsvis upp ett riktigt vackert skåp att placera åbäket i. När teven inte används stänger du raskt skåpet och trollar på så vis bort en estetisk skymf från ditt hem och skonar berördas näthinnor från onödig fulhet. Sådär, en seger är vunnen! Vilken tevetyp är du? Stolt anhängare av tjocktevens vänner, teknikgourmet med platteve som hemmets kronjuvel eller teknikföraktande inredningsestet som helst gömmer undan eländet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett teveinlägg! Så passande i dessa bistra tider. Själv sitter jag med min tjockteve från 1998 och väntar på att den ska säcka ihop helt. Tittar inte på den så ofta men bildkvalitén börjar också tryta. Men jag skulle nog vilja ha något platt efter denna pjäs. Kan man gömma en platteve bakom en tavla måntro? Kan inte Ellmania ta reda på detta? Skulle gärna vilja se några "gömma teven" bilder.

Kram

Ellmania sa...

Oj, då får du nog bygga in platteven i väggen och därefter hänga en tavla över. Gissar jag. Naturligtvis blir "Projekt gömma teven" en följetång om jag bara hittar bra underlag. Kram E