tisdag 5 februari 2008

Orange

Foto: Domino
Foto: Apartment Therapy
Foto: Design*Sponge
Det skulle kännas fint om jag kunde säga att Ellmania är en färgdemokratisk plats. Tyvärr är så inte fallet. Jag har riktigt svårt för orange, men det vore lågt att utelämna en färg av enbart preferensskäl. Lågt. Därför visaliserar vi nu en riktigt saftig apelsin eller för all del en perfekt krispig morot med fint balanderad sötma för att komma i stämning. Sådär ja. Orange är en starkt positivt laddad färg som står för vitalitet, förändring, utveckling och motivation. Som C-vitamin i färgformat ungefär. Dessutom är orange den sociala samvarons och entusiasmens färg. Klä dig i orange om du vill förmedla optimism, glädje och samarbete, gemenskap och vänskap.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag äääälskar orange! Rött och orange.. mumma! :))

Nu blir jag jättesugen på att måla min fondvägg orange istället för den röda jag har nu. Borde väl funka med ett i övrigt rätt svart och vitt tema och en röd taklampa.

(Jag blir förresten glad varje gång jag tittar in här. Alltid en massa härliga och insipirerande bilder!)

Ellmania sa...

Åh, så härligt med en orange-entusiast (det behövs ju här ;) -fast jag blev riktigt övertygad av allt positivt själv också! Det skulle säkert bli mycket fint med en orange fondvägg tillsammans med vitt, svart och rött. Rena klara färger. Kul att du trivs här, välkommen! /e

Anna sa...

Man blir faktiskt mycket glad :-)

Ellmania sa...

Jo, det blir man faktiskt! Men det var minsann inte lätt att hitta uthärdliga bilder på temat orange... Men jag ser det som en utmaning att försöka lära mig att uppskatta alla färger. Och som sagt, färgens symbolik är ju helt oslagbar: Man kan ju inte låta bli att känna sig lite mer vänligt sinnad till en sådan egenskapsmässigt sympatisk färg :)