måndag 8 oktober 2007

Med grenen i fokus

Foto: Fuse Id
Foto: Point click home
Träd är vackra. Egentligen är det märkligt att det ska krävas ett julfirande för att uppmärksamma dem och införliva dem i inredningen, och då endast granen. En avlövad kvist blir vacker som blickfång och kräver egentligen inte ytterligare pynt. Men vill man så finns det oändliga dekorationsmöjligheter: Klä kvisten efter säsong och årstid eller låt inspirationen vandra fritt. På våren är det underbart att klippa av några kvistar, sätta dem i vatten och följa hur knopparna spricker ut i små blad. Till jul kan julgranskulorna få lite miljöombyte och slippa hänga i granen för en gångs skull. Några vita fjädrar är fint till påsk. Det kan också vara vackert att måla några kvistar i svart, vitt alternativt något skimrande som guld, silver eller brons. Men enklast och kanske vackrast är att njuta av dem som de är.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Funderar på om det kanske skall få flytta in en kvist i min relationshörna. Jag får ta med mig några vänner ut på tur i en färgglad höstskog. Idén är härlig!

Kram

Ellmania sa...

bra idé! Relationshörnan mår säkert bra av lite kvist-pimpning. Iaf tills min utlovade pion hittar hem till kanalgatan... Kram E